ZEYTİN YEMENİN FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARA KARŞI KORUR?

Zeytinin Faydaları Nelerdir? Zeytin Nelere İyi Gelir?

Zeytin ağacı, 5-15 metreye kadar büyüyebilen ve 1.000 yıl yaşayabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Zeytin, zeytin ağaçlarında yetişen küçük meyvelerdir. Zeytin, E vitamini, demir, bakır ve kalsiyum gibi birçok mikro besin için iyi bir kaynaktır. Peki zeytinin faydaları nelerdir? Zeytinin kullanımı nedir? Tüm merak edilen detaylar yazımızda ..

Zeytin kandaki fazla kolesterolü yok eder. Zeytin tansiyonu kontrol eder. Bir diyet lifi kaynağıdır ve zeytin, meyve ve sebzelerin yerini alabilir. Zeytin, antioksidan görevi görür ve hücreleri korur. Zeytin, Alzheimer hastalığı, iyi huylu ve kötü huylu tümörler gibi dejeneratif hastalıkların etkisini azaltır. Elbette zeytinin sağlığa faydaları bunlarla da sınırlı değil. Aşağıda zeytinin sağlığa faydalarından bazılarını daha kapsamlı bulabilirsiniz ... İşte zeytinin faydaları ...

 

ZEYTİNİN FAYDALARI:

 Zeytinlerin bazı sağlık yararları vardır:

Beyin sağlığını iyileştirebilir:

Zeytin, iltihaplanmanın neden olduğu oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olduğu için hayati organları (yani beyninizi) zararlı ve geri dönüşü olmayan hasarlardan koruyabilir. Başka bir faydası: Zeytin, bilişsel yeteneği geliştiren ve bilişsel gerileme riskini azaltan bir antioksidan olan E vitamini içerir. Gerçekler, ana kaynak olarak zeytinyağı içeren bir diyetin Alzheimer hastalığı riskini etkili bir şekilde azaltabileceğini kanıtladı.

 Kardiyovasküler faydalar:

 Serbest radikaller kolesterolü oksitlediğinde, kan damarları hasar görür ve arterlerde yağ birikerek kalp krizine neden olabilir. Siyah zeytinin içindeki antioksidan besinler, kolesterol oksidasyonunu önleyebilir ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilir. Zeytinler yağ içerir, ancak bunlar sağlıklı tekli doymamış yağlardır.Ateroskleroz riskini azalttığı ve iyi kolesterolü artırdığı bulunmuştur.

Kanserle savaşmaya yardım edin:

Zeytin, Akdeniz bölgesinde çok popülerdir, bu da buradaki kanser insidansının neden çok düşük olduğunu açıklayabilir. Zeytindeki fenolik bileşikler, çeşitli kanser türlerinin tedavisinde ve önlenmesinde en etkilidir. Zeytinler ayrıca kanser önleyici özelliklere sahip diğer bileşikler olan skualen ve terpenoidler içerir.


Göz sağlığı:

Bir fincan siyah zeytin önerilen günlük A vitamini miktarının% 10'unu içerir; bu retina forma dönüştürüldüğünde sağlıklı gözler için çok önemlidir. Gözlerin ışığı ve karanlığı daha iyi ayırt etmesini sağlayarak gece görüşünü iyileştirebilir. Benzer şekilde, A vitamininin katarakt, makula dejenerasyonu, glokom ve diğer yaşa bağlı göz hastalıkları için etkili olduğuna inanılmaktadır.

İltihapla mücadele:

Zeytinde bulunan tekli doymamış yağlar, E vitamini ve polifenoller, iltihaplanma ve ilgili hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur.

Osteoporozu önleyin:

Araştırmalar, zeytin ve polifenollerin yaşlılarda kemik kaybını önlemeye nasıl yardımcı olduğunu gösteriyor. Polifenoller, kemik sağlığını iyileştirmek için osteoblastların (matris oluşumu için kullanılan matrisi salgılayan hücreler) sayısını artırarak çalışır. Zeytinde bulunan antioksidan hidroksitirosinopati, kemik kaybını da önlemeye yardımcı olur. Ayrıca kemik oluşumunda ve korunmasında rol oynar ve osteoporoz semptomları için etkili tedaviler sağlar.


Sindirim sağlığını iyileştirin:
 

Zeytinlerin probiyotik potansiyeli vardır, bu nedenle sindirim sağlığını korumak için daha önemlidirler. Zeytinler fermente bir besindir, yani bağırsaklara faydalı olan Lactobacillus bakterileri açısından zengindir. Zeytinin içindeki fenolik bileşikler, gastroenterite neden olduğu bilinen Helicobacter pylori'nin büyümesini de engelleyebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar