CLA (Yağ Yakıcı Madde) Konjuge Linoleik Asit Nedir? Ne işe Yarar

 

CLA nedir? 

CLA, et ve süt ürünl
erinde bulunan doğal bir yağ asididir. Aynı zamanda insanların yağları azaltmasına, kilo vermeyi s
ürdürmesine, kas güçsüzlüğünü korumasına ve kontrol etmesine yardımcı olabilecek popüler bir besin takviyesidir. CLA'nın faydaları nelerdir? Kilo vermeye ve metabolik hızı artırmaya yardımcı olun CLA'nın bu kadar popüler olmasının ana nedeni, kilo kaybıyla ilgili olmasıdır. CLA, yağ yakıcı olarak kullanılır. Kilo kaybı için çok faydalıdır Araştırmalar, bazal metabolizma hızını artırmayı amaçlayan bir dizi biyokimyasal reaksiyon yoluyla vücut yağ oranını azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. (1, 2) Bazal metabolizma hızı, vücudun çalışması için ihtiyaç duyduğu minimum enerjidir. Bazal metabolizma hızındaki bir artış, vücut için daha fazla kalori yakılması anlamına gelir.

Kas gelişimini destekler.

 CLA kullanımından sonra vücut yağ oranı düşmesine rağmen, vücut ağırlığı genel olarak azalmadı. Bunun nedeni, CLA'nın kas oranını etkili bir şekilde artırması ve yağsız kas kütlesini artırmaya yardımcı olmasıdır. Kas metabolik olarak aktif olduğu için, kas kütlesindeki artış, vücudun istirahatte daha fazla kalori yaktığını gösterir. 

Bağışıklık sistemini destekleyin

 CLA takviyelerinin bağışıklık sistemini güçlendirmede çok az etkisi vardır

CLA hangi yiyecekleri içerir?

 Hepimizin bildiği gibi CLA, hayvan yemlerinde ve süt ürünlerinde bulunur. Sığır eti, yüksek yağlı süt, kuzu eti, peynir, tereyağı, yoğurt, süt, dondurma, tavuk, yumurta, domuz eti, ayçiçek yağı, somon ve hindistancevizi yağı CLA içeren gıdalardır.

CLA nasıl kullanılır? 

CLA'nın kullanımı dikkatlice planlanmalıdır. Obez hastalar vücut yağını azaltmak istiyorlar Günde 1.8 ila 7 gram CLA takviyesi kullanılması öneriliyor ancak CLA'nın 3.4 gramın üzerine çıkması durumunda etkisinin çok fazla değişmeyeceği iyi biliniyor. 3.4 gram CLA dozu en uygun doz olarak kabul edilir. CLA'nın etkisi kişiden kişiye değişir. 

İnsanların yaşı, egzersiz seviyesi, cinsiyeti ve sağlık geçmişi CLA'nın farklı etkilerine neden olabilir. Bu takviyenin etkinliğini artırmak isteyenlere CLA içeren proteinli gıda tüketmeleri tavsiye edilir. Bu nedenle CLA'nın insan vücudu için önemi göz önüne alındığında bu yağ asidinin insan sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğu sonucuna varılabilir. Yanlış. CLA yokluğunda özellikle karın bölgesinde yağ birikimine bağlı olarak kişilerin sağlık durumlarının kötüleştiği göz ardı edilemez.


Yorumlar

Popüler Yayınlar